Lukukampanja

Lapuan kaupunginkirjasto järjesti kesällä lukupassi -kampanjan yläkouluikäisille nuorille. Osallistujien piti lukea kesän aikana kymmenen kirjaa ehdotetuista genreistä tai kymmenen oman mielenkiinnon mukaista kirjaa. Lukupassin tarkoitus oli innoittaa nuoria lukemaan enemmän. Kirjastolta tai Lapuan yläasteen äidinkielenopettajilta sai hakea lukupassin, johon kirjoitettiin luettujen kirjojen kirjailijoiden nimet sekä itse teosten nimet. Lisäksi hymiöitä käyttämällä lukijat ilmaisivat mielipiteensä kirjasta. Lukupassin viimeisellä sivulla oli lukuvinkkejä.

Kampanjaan osallistui yhdeksän nuorta, mutta valitettavasti kaksi heistä ei päässyt palkintotilaisuuteen. Nuoret kokoontuivat kirjaston satunurkkaukseen palkintotilaisuuteen 26.9.2018. Tilaisuus kesti suunnilleen kaksi tuntia. Nuorten seurana paikan päällä oli yläkoulun äidinkielenopettaja Annukka Honkimäki, kirjastonhoitaja Anna Oivio, kirjastotoimenjohtaja Hilkka Koivusalo sekä toimittajat ja valokuvaaja Lapuan Sanomista ja Ilkka - lehdestä.

Palkintotilaisuudessa nuorille tarjottiin pientä naposteltavaa. Tilaisuuden loppuvaiheilla nuorille annettiin ahkerasta lukemisesta palkinnoksi lukudiplomi, lahjakirja sekä vuolaasti kehuja. Osallistujien saamat lahjakirjat oli valittu lukupassien mielipiteiden perusteella. Kaiken kaikkiaan kampanja oli hauska ja antoi mieluisaa tekemistä kesän ajaksi. 

 

Teksti: AnnikaKategoria: Uutiset