Romantiikkaa ja Draamaa

Kaunotar ja Hirviö elokuvan ensi-ilta oli Seinäjoella 17.3.2017. Ja se oli tosiaankin odottamisen arvoinen!

Lähes kaikki varmaan tietävät Kaunottaren ja Hirviön juonen, mutta ainakin itse jaksan sen siitä huolimatta katsoa yhä vain uudestaan ja uudestaan. Rakastan tätä tarinaa, jonka viehätysvoima ei tunnu katoavan koskaan. Elokuvan päärooleissa nähdään Emma Watson Kaunottarena ja Dan Stevens Hirviönä.

Kaunotarta näyttelevä Emma Watson sopii rooliinsa todella hyvin. Lempeä ja itsenäinen nuori nainen, joka ei niinkään välitä muiden mielipiteistä. Koko elokuvan ajan hän pitää yllään valloittavaa olemustaan ja tuntuu sopivan luontevasti jokaiseen tekemäänsä kohtaukseen.

Jostain syystä tykästyin myös Gastonin (Luke Evans) apuria, LeFouta, näyttelevään Josh Gadiin sillä mielestäni hän on tähän rooliin todella hyvä valinta. Hauska ja hölmö LeFou yrittää pysytellä Gastonin suosiossa keinolla millä hyvänsä ja tuntuu menevän välillä hieman liiankin pitkälle. Hänen ansiostaan elokuvasta ei kuitenkaan puutu ainakaan huumoria.

Ja musiikki ja puvustus ovat tietysti aivan ihania! Etenkin Bellen keltainen tanssiaismekko on mielestäni todella kaunis! Rakastan musikaaleja, mutta tässä elokuvassa on kuitenkin yksi ainoa kohta, josta en pidä. Belle kieltäytyy menemästä illalliselle Hirviön kanssa, mistä tämä suuttuu ja kieltää Belleä syömästä ollenkaan. Elävät astiat ja huonekalut päättävät kuitenkin järjestää hänelle tervetuloillallisen, ja jostain syystä en ole koskaan juurikaan pitänyt tästä kohtauksesta, kun astiat tanssivat ja laulavat pöydällä. En tiedä mistä se johtuu, mutta jotenkin aina pitkästyn tämän kohtauksen aikana.

Rakastan tätä tarinaa niiiin paljon, ja mielestäni tämä näytelty versio on vielä piirrettyäkin parempi. Vaikka jotkin pienet juonen tapahtumat saattavat hieman poiketa alkuperäisestä, eivät ne millään tavalla kuitenkaan muuta kokonaisuutta.
”Tahtovat he näin,
olla sylikkäin,
tyttö sekä hän.”

Ainakin tämä laulun pätkä elokuvan loppupuolelta jää kyllä joka kerta soimaan päähän pidemmäksi aikaa. Suosittelen siis vahvasti katsomaan tämän elokuvan. Ja tämähän sopii melkeinpä kaiken ikäisille, ei siis pelkästään nuorisolle! :)

Laura Levä

Jutun kansikuva: http://www.biorex.fi/Event/4975/

 


Kategoria: Arkisto 2017