Softenginen haastattelu

Vuonna 2014 Uuden Musiikin Kilpailun kautta Euroviisuihin ja siitä radion soittolistojen kärkeen. Softengine on ollut yksi vuoden puhutuimmista bändeistä kautta maan. Yhtyeen kaksi ensimmäistä singleä ovat olleet radiosoitossa ahkerasti ja sen myötä poikien nykyinen arki on muuttunut täysin. Julkisuus ei ole kuitenkaan maanläheisille miehenaluille noussut päähän, vaikka he ovat löytäneet itsestään uusia puolia.

softengine2.jpg

Kuva: Aurora Piirto

Haastattelussa Softenginen laulaja/ kitaristi Topi Latukka sekä yhtyeen kosketinsoittaja Henri Oskár

Suoraan keikalta haastatteluun. Softengine astelee itsevarmoin, mutta helpottunein askelin lavalta, josta nappaamme Topin ja Henrin suoraa tentattavaksi. Julkisuuden yleensä ajatellaan vievän ihmiseltä normaalin maalaisjärjen ja tuovan esiin ei niin mieluisia piirteitä. Ei näillä pojilla.

Ymmärrys siitä, että ihmiset tunnistavat kylillä, tuo omat haasteensa arkielämään. Henri kertoi esimerkiksi, että jos haluaa lähteä ulos syömään, pitää varata aikaa myös siihen, että ihmiset tulevat kyselemään yhteiskuvaa ja nimikirjoitusta. Kiireinen elämä on kuitenkin rajoittanut vapaa-aikaa. Topi taas kertoi, ettei ajattele sitä, jos nolaa itsensä. Hän ajattelee asioita laajemmin. ”Ennen se oli aivan kamalaa, mutta nyt ei saa vaan antaa minkään vaikuttaa.”

softengine1.jpg

Kuva: Aurora Piirto

Softenginen haaveena oli alusta asti päästä esiintymään kotipaikkakunnallaan Seinäjoella järjestettävään Provinssirockiin. Tänä kesänä haave toteutuikin ja sen keikan Topi ja Henri mainitsivat parhaaksi keikakseen. ”Olihan Euroviisuissa paljon väkeä, mutta siellä sai vaan vetää yhden biisin” Topi kertoi. ” Ja sitten siellä oltiin vähän niinku kilpailemassa” Henri jatkoi. Paineet koko Suomen edustuksesta 180 miljoonan katsojan edessä toivat paineita. Henri kuitenkin kertoi, että bändillä oli hyvissä ajoin aloitetut rituaalit rauhoittumiseen.


Haastattelu: Aurora Piirto, Sofia Mänty
Kuvat: Aurora PiirtoKategoria: Arkisto 2014