Haastattelussa vloggaaja Papananaama

Sini Laitinen on vloggailulla eli videomuotoisella blogilla tunnetuksi tullut 22-vuotias helsinkiläinen

papananaama.jpg

Nimimerkillä Papananaama löytyy Youtubesta kuvailu "Päätöntä perseilyä laidasta laitaan ja negailun suurin aarreaitta", vaikka nykyään kanavalta löytyy myös erilaisia juttuja vakavasta mielipiteen lausunnasta Ananastukkajonne-lajin kuvailuun. Videoiden kirjo on yhtä suuri mitä kuvailu antaa varaa ymmärtää.

Tärkeimmäksi videokseen Sini kuitenkin mainitsee videon nimeltä ”Suomen kielen junttius”

Kaksi vuotta sitten lisätyllä videolla on lähes 700 000 katsojaa ja se oli alku Sinin vloggaamiseen. Joroisista kotoisin oleva Sini muutti Helsinkiin vuonna 2011, koska oli aina kokenut olevansa kaupunki-ihminen. Helsinkiin hän oli jo esiteini-ikäisenä haaveillut muuttavansa. Muuttoon vaikutti myös kaverit sekä fakta, että suurempaa kaupunkia Suomessa ei ole. Puheessa saattaa kuitenkin vahingossa kuulla sanoja Savon väännöllä, mutta muuten maalaisuus on kätkeytynyt hyvin.

Ennen vloggailua Sinin aika kului bloggailuun ja hän pystyi nähdä ihmisiä enemmän. Vloggailun myötä elämä ei ole kuitenkaan muuttunut paljoa. Somessa annettava kuva tulee katsottua tarkemmin, mutta tämä saattaa olla myös henkistä kasvua. Vlogin kautta tulleet mahdollisuudet innostavat myös. Sini ei koe olevansa niinkään julkisuudessa, joten se ei ole vaikuttanut häneen sisäisesti tai hänen lähipiiriinsä. Se, että ihmiset tulevat moikkaamaan, on mukavaa, vaikka kavereiden vitsit julkisuudesta tuo kylmiä väreitä.

Pää lyö harvoin tyhjää videoiden ideoinnissa

Papananaama haluaa painottaa kaikkia olemaan oma itsensä, koska joku tulee aina vihaamaan jotain. Ihmisten tulisi tajuta, että ketään ei kiinnosta. Sitten kun sen on tajunnut, niin voi tehdä mitä ikinä haluaa. Videot usein kohauttavat, mutta positiivisia kommentteja tulee aina negatiivisia enemmän. Objektiivisuus ja loogisuus on parhaita piirteitä.

”Inhoan taas sitä, jos ihmiset ajattelevat vain tunteillaan tai ajattelevat asioita vain yhdeltä kannalta”, Sini kertoo. Selatessa videoita huomaa, ettei Sini usein mielipiteissään kulje valtavirran mukana, mutta perustelee aina kantansa nojaten järkeen hyvin.

Tulevaisuus on avoin, mutta videoiden teko jatkuu niin kauan, kun luovuutta löytyy

Kysyttäessä, mitä Sini haluaa saavuttaa, vastauksena oli ainakin päästä Image-lehden kanteen, vaikka lehti on sisällöltään hänelle aika tuntematon. Onnelliseksi tekee kevään ensimmäinen aurinkoinen päivä, jolloin on pakko laittaa kevättakki päälle ja kesäbiisit soimaan, vaikka oikeasti ulkona on jäätävän kylmä, mutta ei sitä suomalaisena tajua. Onnettomaksi tekee aurajuusto, joka on oikeasti pahaa eikä sitä tulisi Sinin mielestä laittaa mihinkään muualle kuin roskiin. 

Papananaaman Youtube-kanava 

Aurora Piirto

 

 Kategoria: Arkisto 2015