Toimittajapäivät 2016

Työpajoja toimittajapäivillä

Pari viikonloppua sitten oltiin osan toimituksen porukan kanssa Hyvinkäällä toimittajapäivillä. Päivät olivat täynnä ohjelmaa ja mukaan mahtuikin paljon erilaisia työpajoja. Ensimmäisenä päivänä kuunneltiin ihanan tubettaja Hermannin ”luento”, mikä oli yhteistä ohjelmaa koko porukalle. Täytyy myöntää, että Hermannin videoita en ole juurikaan katsonut, mutta mielestäni todella symppis ja rauhallinen tyyppi.

Lauantaina saatiin valita ensin videokuvaus- tai striimaus-työpaja. Itse menin videokuvaukseen, jossa kuvattiin pieni video, harjoiteltiin erilaisia kuvakulmia ja videon leikkausta. Striimaus-työpajalla oli tehty suoraa live-lähetystä, joka näkyy myös YouTubessa. Toinen lauantain työpaja oli sitten printti- tai SoMe-journalismi. Printti-journalismin työpajalta sain paljon hyviä vinkkejä juttujen ideointiin ja niiden työstämiseen sekä lopulliseen jutun ”viilaukseen”. Luulen, että niistä on aika paljon hyötyä myös tulevaisuudessa.

taidenayttely1_hyvinkaa.jpg

taidenayttely2_hyvinkaa.jpg

Illalla vierailtiin vielä taidemuseossa, ja tuossa yläpuolella on mun kaksi lempiteosta sieltä. Jälkimmäisen nimi oli kyllä mielestäni aika osuva ”DNA ketjut”.

Sunnuntaina tutustuttiin Hyvinkään pelitaloon ja sen toimintaan, sekä oltiin valokuvaus työpajassa Aseman studiolla. Siellä saatiin kuulla hieman ammatti valokuvaajan työstä, kuvien ottamisesta ja valokuvaus kalustosta. Päästiin myös itse ottamaan kuvia kavereista. Oli hauskaa valokuvata tuollaisella hieman paremmalla kameralla, verrattuna siihen, että yleensä ottaa kuvat omalla puhelimella tai pienellä digikameralla.

Vaikka normaalisti en niin kauheasti noita valokuvia ota muuta kuin matkoilla, niin jos näistä työpajoista paras täytyisi valita, niin eniten pidin juuri tuosta valokuvaustyöpajasta. Sieltä sai eniten uutta tietoa ja vinkkejä, joita voi myös itse hyödyntää.

taidenayttely3_hyvinkaa.jpg

laura_hyvinkaa.jpg

laura1_hyvinkaa.jpg

Kaikin puolin mukava ja hyödyllinen reissu, jolla opittiin paljon uutta. Tylsää meille ei missään vaiheessa tuullut ja juttua riitti myös vapaa hetkien aikana. Saatiin myös hyviä vinkkejä muiden nuorten toimitusten toiminnasta, joita voidaan myös itse hyödyntää. Kuvatkin saatiin muutamien vastoinkäymisten jälkeen jo junassa siirrettyä kamerasta koneelle talteen :).

Laura Levä
Kuvat: Jasmi Kimpimäki

 


Kategoria: Arkisto 2016