Provinssin helmiä: Carlings Stage

Jokaisella festivaalilla täytyy olla telttalava – siinä on se joku tietty tunnelma. Provinssissa tämän lavan tehtävää hoiti pääkentällä sijainnut Carlings Stage. Lavalla nähtiin enimmäkseen suomiräppiä, metallia ja rockia. Räppiä yleisölle tarjoili D.R.E.A.M.G.I.R.L.S., Cledos, Gettomasa ja Asa & Band. Metallia saatiin kuulla niin Turmion Kätilöiden kuin Cult of Lunan johdolla ja rockia juhlakansalle järjesti muun muassa Haken.

Vaateketju Carlings oli tänä vuonna merkittävä osa Provinssia, sillä aivan lavan viereen oli pystytetty Carlingsin oma pop-up vaatekauppa, ja Carlingsin myymälöistä sai lähes kahden viikon ajan Provinssin ranneketta näyttämällä 25 % alennuksen ostoksistaan. Pop-up kaupan luona järjestettiin festivaalin aikana myös erilaisia aktiviteetteja; festarivieraat pääsivät esimerkiksi tuunaamaan vaatteitaan ja painattamaan t-paitoja.

-6582254121709541939_IMG_1952.jpg
Carlings Stagen alue jakautui kahteen osaan; anniskeluun ja kaikille sallittuun alueeseen. Tämä lava oli ehkä kaikista ahtain, kuten aiempinakin vuosina. Syynä tälle oli se, että telttaan mahtuu vaan tietyn verran ihmisiä sisälle, ja lavalle oli tänäkin vuonna laitettu monia sellaisia artisteja, jotka keräsivät valtavasti yleisöä. Muun muassa kovassa nosteessa oleva räppäri Gettomasa keräsi teltan täyteen jo ennen keikan alkua.

7D78E5E2-8807-4D73-9768-4A1C2E895EA5.jpeg
Tällä lavalla saatiin myös kokea pari ensiesiintymistä. Festivaalin ensimmäisenä
päivänä Carlings Stagen otti haltuun rockia ja hip hopia yhdistelevä brittiläinen YUNGBLUD. Vaikka hän julkaisi ensimmäisen singlensä vasta viime vuonna, hänen uransa on lähtenyt nopeaa kovaan nousukiitoon, ja hän on jo onnistunut nousemaan esimerkiksi Spotifyn Today’s Top Hits –soittolistalle. YUNGBLUD oli selkeästi jo tuttu Provinssin juhlayleisöllekin – sen takia oli mahtavaa, että Provinssissa saatiin kokea tämän nuoren artistin ensimmäinen Suomen keikka. Lavalle noustessaan YUNGBLUD toi mielettömän energian koko yleisöön – yleisö lauloi ja pomppi mukana keikan ensimetreiltä alkaen.

A766E910-1D6D-409C-BFE7-84050E7B3728.jpeg
Toinen ensiesiintyminen oli tuottaja-muusikko Jori Sjöroosin keikka. Mahdottoman monipuolinen Sjöroos luo nyt ensimmäistä kertaa uraa omalla nimellään, ja Provinssin juhlakansalla oli kunnia olla ensimmäinen yleisö, joka näki Jori Sjöroosin ikioman keikan. Mainitsemisen arvoinen on myöskin D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. –niminen kokoonpano, joka konsertoi ensimmäistä kertaa viime vuonna Flow-festivaaleilla, mutta tänä vuonna heidät löysi myös Törnävänsaaresta. Tämä ryhmä koostuu suomiräpin vahvoista naisäänistä, kun Taika Mannilan ja Lina Schifferin D.R.E.A.M. –dj-duon muodostamassa kokoonpanossa vaikuttavat myös Adikia, F, SOFA, Yeboyah, Mon-Sala, B.W.A ja Nisa. Nämä naiset toivat Carlings Stagelle voimakasta energiaa ja kappaleitaan, joissa he ottavat kantaa muun muassa naisten asemaan.

F14E1652-1A46-42B7-82CB-7085B99B1558.jpeg
Elias Gould aloitti myös festarikesänsä Provinssista. Pääpäivänä eli lauantaina lavalle noussut Gould keräsi myös Carlings Stagelle runsaasti yleisöä, mutta tällä keikalla laatu korvasi silti määrän. Yleisö oli täysillä mukana koko keikan ajan, ja festarikansasta aisti sen, miten paljon tätä artistia oli odotettu. Vajaa kuukausi ennen Provinssia, 7.6.2019, Elias Gould julkaisi esikoisalbuminsa LP, joten keikalla saatiin kuulla myös runsaasti uutta materiaalia. Välillä yleisöstä kaikui Gouldin korviin asti ”Elias oot ihana”, eivätkä he olleet väärässä. Tämä myös nousukiidossa oleva artisti oli upean aidosti läsnä, ja kommunikoi lämpimästi yleisön kanssa kertoen muun muassa siitä, kuinka häntä jännitti aluksi nousta lavalle. Yleisö kuitenkin rakasti Gouldia -  toivottavasti näemmekin hänet pian taas Seinäjoella päin.

58B0E618-3556-4A98-95C5-07C41FA7A2BD.jpeg
Teksti ja kuvat: Miranda KivekäsKategoria: Tapahtumat