Vauhtiajot 2019: Uudistuksia ja ykkösnimiä

Vauhtiajojen perinteinen iltatapahtuma järjestettiin Seinäjoen keskustassa 18.–20.7.2019. Festivaali oli jälleen täynnä tuttuja suosikkeja, kun lavalle nousi muun muassa Reino Nordin, Vesala, Evelina, Lauri Tähkä, Michael Monroe ja Pikku G. Vauhtiajojen kolmipäiväinen iltatapahtuma oli saanut monta uudistusta tänä vuonna; alue kattoi niin Kirkkokadun kuin osan Alvar Aallon katuakin. Kahdesta VIP-alueesta toinen toimi Lyseon pihassa ja ruokakojuja löytyi Virastotalon ja Teatterin väliseltä kadulta. Iltatapahtuma oli myös ensimmäistä kertaa ikinä kokonaan K18.

8457D816-2B11-41A0-A7E9-28C19E4D2580.jpeg
Torstai, perjantai ja lauantai olivat Vauhtiajojen iltatapahtuman juhlapäivät. Torstaina porukkaa oli vielä selkeästi vähemmän, mutta viikonlopun alkaessa perjantai ja lauantai keräsivät selkeästi enemmän juhlijoita. Tapahtuman ollessa tänä vuonna alaikäisiltä kielletty, alkoholinkäyttö pisti edellisvuotta terävämmin silmään – alueellahan sai nyt vapaammin kulkea alkoholijuomien kanssa.

Artistit oli jaettu tälle kolmipäiväiselle festivaalille aika tasaisesti; ei ollut niin sanottuja rock – tai pop-päiviä, vaan joka päivältä löytyi vähän erilaisia esiintyjiä. Torstaina pop-puolta edusti Reino Nordin ja Vesala ja rockia iltaan saatiin muun muassa Happoradion ja Jonne Aaronin keikkojen tahdissa. Perjantaina yleisön eteen saatiin niin jokaiselle tuttuja punk- ja rock-biisejä kuin tanssijalkaa vipattavia uusia hittejä, kun lavoille astuivat niin Klamydia ja Popeda kuin Evelina ja Teflon Brothers. Viimeisenä iltana tarjolla oli iskelmää ja pop-rockia yleisön nostaessa korkkarit kattoon Kaija Koon tahdissa, laulaessa Irinan mukana ja fiilistellessä vaihtuvaa vuorokautta Neljän Ruusun parissa. Pääpäivä lauantain pääesiintyjä oli parrasvaloihin palannut Pikku G.

AD0DAAC4-DE83-4526-86AA-642864B88DF3.jpeg
Mieleen jäivät erityisesti Vesalan taiteellisuus, Klamydian punk-asenne ja Michael Monroen energia. Vesalan keikka piti sisällään aika saman kaavan kuin Provinssissakin, mutta muutamia eroavaisuuksia ja uusia huomioita syntyi kuitenkin. Vauhtiajoille Vesala ei tuonut tanssitaiteilijoitaan, jotka Provinssin lavalla nähtiin. Bändiläisillä oli myöskin päässään kirkkaat otsalamput, joka olivat hauska lisä pimenevään heinäkuiseen yöhön. Vesalan keikalla myös screenit saivat uutta ilmettä verrattuna muihin artisteihin, sillä niissä ei näytettykään vain livevideota, vaan myös erilaisia grafiikoita ja visuaaleja.

-3246615967479621731_IMG_5267.jpg

Legendaarisen punk-yhtye Klamydian keikka oli kokemus, joka jokaisen suomalaisen pitäisi nähdä. Tuttujen kappaleiden lisäksi ihailtavaa oli bändin asenne. Ehkä parhaiten tätä kuvaa tämä keikalla tapahtunut tilanne: Yhtyeen keulakuva, Vesku Jokinen, veti spagaatin keskisormi pystyssä. Jokisesta paistoi kauas se kokemus, jota hän on uransa aikana saanut – tämä bändi se vain osaa. Yleisö oli mukana heti ensimmäisestä biisistä alkaen, eikä vauhti hyytynyt koko keikan aikana. Michael Monroen energia puolestaan oli jotain niin maagista, että sen oli pakko tarttua jokaiseen juhlijaankin. Kokemus keikkailusta näkyi tämänkin miehen lavaolemuksessa, sillä hän osasi ottaa yleisön heti mukaansa ja kunnon show oli pystyssä koko keikan ajan.

8635534198930230111_IMG_5947.jpg

2FE3034B-ADAE-477D-B4E3-4742EE699660.jpeg
Kommelluksilta ei kuitenkaan Vauhtiajoillakaan säästytty, sillä heti Fiilislavan ensimmäisen esiintyjän, Reino Nordinin keikan aikana lavan sähköt menivät poikki kesken hänen hittikappaleensa Kosketa. Tilanteen korjaamiseen meni useampia minuutteja, joiden aikana Nordin kuitenkin keksi tavat viihdyttää yleisöään. ”Haluutteko te kuulla vitsejä”, Reino heitti hetken hiljaisuuden jälkeen – ja yleisö repesi nauramaan. Hetki myöhemmin Nordin yritti myös saada yleisön huutamaan tänä keväänä legendaariseksi muodostunutta ”löikö mörkö sisään” – huutoa. Hetken säätämisen jälkeen keikkaa saatiin jatkettua, mutta vielä myöhemminkin Reino heitti tapahtuneesta vitsiä laulun muodossa.

1F366ECE-0F1C-48F9-BEA6-935A05C476F0.jpeg
Torstaista lauantaihin Ilona toimi Vauhtiajojen virallisena jatkopaikkana. Iltatapahtuman jokaisena kolmena päivänä lavalle nousi yöllä yksi artisti. Torstaina juhlittiin Leon, perjantaina Aleksanteri Hakaniemen ja lauantaina Brädin tahdissa. Jatkoilla yhdistyi niin Vauhtiajojen festarikansa kuin keskustan ulkopuolinen yöelämä, sillä sisälle pääsi ilman Vauhtiajojen lippuakin – tapahtumarannekkeella sai kuitenkin 2 euroa alennusta lipusta. Juhlinta jatkuikin siis aamuyöhön asti joka ilta – jos vaan jaksoi pysyä mukana.

3225179634279722023_IMG_6934.jpg

Teksti ja kuvat: Miranda KivekäsKategoria: Tapahtumat